Siden Januar har jeg desværre uden held forsøgt at anskaffe mig en 50L SS gryde med falskbund og taphane fra brygladen. 2 Stk 60L gæringstanke, samt en maltmølle var også med i bestillingen. Efter 2 måneders kommunikationen frem og tilbage, bestemte jeg mig for at kontakte Hans Kristian i vejers (www.beerkits.dk). Kl 17:00 sendte jeg en email, dagen efter var hele min ordre klar. Alt som er på hjemmesiden er også på lager.
Så blev der endelig tid til at få lavet det første bryg på det nye udstyr. Konen “She who must be obayed” har længe presset mig for at komme igang. Kr.himmelfart startede jeg kl 08:00 med at varme vandet i en grukedel (60L) som jeg har lånt af Kjeld (han får den dog ikke tilbage) og gik efterfølgende i gang med at kværne malten i maltmøllen. Det viste sig dog hurtigt at min accu bordmaskine ikke kunne anvendes, så jeg anvendte en almindelig bordmaskine.
Mæskning og kogning gik rigtig godt og det var nemt at holde temperaturen. Min effektivitet er har jeg dog ikke udregnet endnu, men omkring de 70% er ikke helt ved siden af.
Nu står den og gære i min fryser med termostat styring. En hvedeøl får en bedre alkohol smag (færre fusel), hvis den startes det første døgn ved 18 grader. Derefter kan man godt slippe den løs, så der dannes ester.
Mit USB termometer fungere optimalt og kan anbefaldes sammen med et termostat.
Nu skal den bare stå til på onsdag, hvor den skal stikkes om til anden fermetering og skal have et skud appelsin-/citronskal udtræk til at give den det sidste pif.
Jeg regner med at få 40 – 45 liter Belgisk wit ud af det. Opskriften kommer på hjemme siden når den er flasket.